Hová lett az ártatlanság

1. Hová lett az ártatlanság, Az első boldog élet? Nincs már a szívben tisztaság, Az emberben szent élet! Az édenkertje nem virul, A bűn naponta megújul, Az ember bűnössé lett.

2. A szent Isten terve ellen, - Amelynek szent a célja, - Fellázadt a kísértetben, Elkábult ösztönszóra. Evett az ember és ímé, Az üdvét, éltét rátevé: A boldogságnak vége!

3. Szabadság az, amit kíván, Tehet már bármit óhajt; De ez a lépés neki ám Idézett rettentő bajt; Az ártatlanság távozott, Helyébe bűn uralkodott, Most rejtekhely után néz!

4. A bűnt elfedni nem lehet Silány mentegetéssel. „Hol vagy!?"- kiált az Úr neked, - „Hiába rejtőztél el mondd meg, hogy mit cselekedtél?" - Kérdi, ki ellen vétettél, A legigazibb bíró!

5. Megújul ez a történet Gyakran ma is előttünk; Mert látjuk, hogy a kísértés Miatt oly sokszor vétünk. Hiába is szabadkozok, Vádló mondja: Te vagy az ok Isten meg fog ítélni.

6. De ím a Hős megérkezék, Az üdvözítő Jézus! Megtörte a kígyó fejét A nagy hatalmú Jézus! Hitben fogadjátok el Őt, Mint üdvözítő Megmentőt: A győzelem tiétek!

Home Next song