Csak haladj, csak haladj,

Csak haladj, csak haladj,

Csak haladj, csak haladj, fényben haladj, te szent nép Égjen hited fénylő lángja, legyen szereteted ép; Vágyjon lelked hűs forrásra, keskeny utad, szent nép, El ne hagyd; csak haladj, csak haladj!

2. Szenvedj csak, szenvedj csak, próbád, szent nép, bármily nagy; Tűrjed a gúnyt, a bánatot, mindhalálig hű maradj; Koronád, nézd, miként ragyog! Szent nép, hogyha az őskígyó mar, Szenvedj csak, szenvedj csak!

3. Ne kövesd, ne kövesd a világnak csábjait! Ígérget az jó hírnevet, kincse mégsem boldogít; Hogyha dicsér, ha kinevet, szent nép, ne bánd, sohase feledd: Ne kövesd, ne kövesd!

4. Vizsgáld meg, vizsgáld meg, ne higgy minden szellemnek; Hogyha vonzó szóval csábít, vigyázz, el ne tévelyedj; Próbáld meg és majd elválik: menny vagy pokol küldött követet? Vizsgáld meg, vizsgáld meg!

5. Közeledj, közeledj, Úrnak népe Istenhez; Lelked töltsd meg erejével, igyekezz, hogy el ne vessz; Szőlővessződ termésével hálát adva, szent nép, örvendezz! Közeledj, közeledj!

6. Menj bízón, menj bízón, Istentől van rá erő, Égjen testvér-szereteted, láttasd, hogy mit szerzett Ő Ki téged mint népet fölvett; a néked adott nyitott ajtón, Menj bízón, menj bízón!

7. Őrizd meg, őrizd meg hűségedet, hitedet; Langymelegnek ne találtass, jutalmad ím közelget. Hogy a rossznak ellenállhass, szent nép végig tartsd meg hitedet: Őrizd meg, őrizd meg!

Home Next song