Irgalmas Jézusunk keble és karja

Irgalmas Jézusunk keble és karja

1. Irgalmas Jézusunk keble és karja Hű szive táva vár, várva vár rég Miért veszne életed ott a viharba Bár az üdv réve int hívón feléd.

Jézus így szólongat: jöjj hozzám, jöjj el. Bűnterhelt szívedet add nekem át. Jól tennéd-e ha nem hallgattnál arra Ki érted áldozta ön-önmagát.

2. Ö békéltette meg mind-e világot Életén nyerte meg váltságodat Szögektől átjárva függött a fán ott, S lett mindőnk bűnéért szent áldozat.

Vérével törli el mind a mi vétkünk Golgota fáján az ítéletet Ő a bíró halt meg önmaga értünk S immár az üdvösség miénk lehet.

3. Indulj hát bűnös és vedd a kegyelmet Téged az irgalom bősége vár Míg régi Ádámot bűnben veszteglett Im az új boldogan megváltva jár.

Miért térne vissza a rab, ha szabad lett Önként rab életre szánva magát? Nem! Inkább zengjük kegyelmes Atyánknak Szívből a hála dalát.

4. Hűséges Úr lelkem jegyese Jézus Váltságod, érdemed mind az enyém És te sajátodnak ismersz el mindig. Ezt hiszem s boldogan áldalak én.

Kárhozat útjáról hívtál ki engem El többés enki sem ítélhet már Újjongó énekkel egyre csak zengem. Vége a rabságnak száll a madár.

Home Next song