Miért hogy Ő, kit angyalének dicsért

1. Miért hogy Ő, kit angyalének dicsért Költötte ránk szerelme kincseit, Vagy mint a pásztor, elveszett után járt, Elmémmel fel nem foghatom, miért?

De azt tudom, hogy Máriától származott, Hogy Betlehembe jászol ágya volt; Hogy Názáretben élt és ott volt otthona. Ím, így jött el ő, a világ Megváltója.

2. Nem érthetem, miért szenvedett némán, Békéje fénylik koponya helyén, Szíve miért szakadt meg a kereszten, Tövisből mért kapott ott koronát?

De azt tudom, hogy megtört szívek orvosa, Bűn, félelem tűzét megoltja Ő; Megterhelt lélek láncait leoldja. Ezért jött el Ő, a világ Megváltója.

3. Miképpen hódolnak előtte népek, Hogy kormányozza földi birtokát, Kelet nyugatnak, bűnösnek, a bölcsnek Szomját hogy oltja: meg nem mondhatom.

De azt tudom, hogy dicsősége felragyog, Hogy amit ő vet, Ő aratja majd; Győzelme napja nem sokáig várat, Megismerik Őt, a világ Megváltóját.

4. Miképen áldja Őt magát majd a föld, Ha egy szaván a béke lesz az úr Vagy sejted-é az újongásnak árját, Ha minden szívet lénye majd betölt.

De azt tudom, a mennynek serge újong, Megváltott lelke hangja zengi Őt; Az ég a földnek, föld az égnek mondja: Végre Király Ő, a világ Megváltója.

Home Next song