Jöjj be, oh, miért állasz ott künn

1.Jöjj be, oh, miért állasz ott künn, Isten áldott embere? Várva-várlak, nyitva házam, Nyitva szívem, szállj bele! Jézusom, te hű barát, Nézd szívemnek nagy baját; Fájó, kínos seb van rajta, De kezed meggyógyíthatja

2. Fájó seb a bűnnek átka, A rossz lelkiismeret; Ez mardossa kínzó váddal Éjjel-nappal lelkemet. Törvényeddel felfedéd, Uram, bűnöm rejtekét; És az óta nincs nyugalmam, Szenvedésem kimondhatatlan.

3. Enyhülést, ha itt kerestem, Nem szűntek meg kínjaim, E csalárd világ örvénybe Vitt sikamlós útjain; Nem vigasztalt, csak gyötört, Mérget nyújtott, nem gyönyört, Míg segített, inkább bántott, Nem találtam hű barátot.

4. A vigasztalás forrása Csak te vagy, én Jézusom, Békét szomjuzó lelkünket Te vezérled jó úton. Oh, világolj szép napom, Ha a bánat terhe nyom; Fordítsd felém szent orcádat, Fény, öröm csak tőled árad.

5. Krisztus urunk eljöttében Vettük üdvünk zálogát, Isten a megtért bűnösnek Szent Fiáért megbocsát. Velünk lesz hát Krisztusunk, Tőle el nem pártolunk; Megtörik a bűn hatalma, Krisztus vezet diadalra.

Home Next song