Ha csendben olvasom

1. Ha csendben olvasom A drága bibliát, Szívemben hallgatom Égi Pásztorom szavát, Kies mezőn terel És csendes vízre vár, Személyesen nevel, Szívem gyógyítja ha fáj.

Igéje lelkem étele, Oly bőven adja Ő, Szívem szentséggel van tele S átjár a szent erő. A drága manna hull, Ó, hogy szeret az Úr, Táplál, gyógyít, nevel S üdvözít Jézus, az Úr.

2. Ha hittel olvasom A drága bibliát, Parancsként hallgatom Hű Vezérem szent szavát. Tanít, hogy támad még Az ősi ellenség, Félemlít és kísért, Ám de Ő legyőzte rég.

Felöltöm szent fegyverzetét, Mit titkon felkínál, És győzelemre vértez fel A győztes, szent Király. A drága szent sugár Oly forrón bátorít, Nem rémít a halál, Mert Ő ott is átsegít.

3. Ha buzgón olvasom A drága bibliát, Oly tisztán hallhatom Vőlegényem szent szavát. Biztat, hogy nemsoká Felhő trónjára ül, Csak hűen várjak Rá, Bűntől érintetlenül.

Szent karja lágyan átölel, Arcom keblén simul, Gyönyör hulláma áraszt el S a szívem tűzre gyúl. Tudom a Vőlegény A mennybe visz majd át, Elvisz engem szegényt, Vérén vett menyasszonyát.

Home Next song